Programma & locatie

Elke afstand heeft  zijn eigen startmoment.

 • 44 km: vertrekken vanaf 6h tot 9h;
 • 24 km: vertrekken vanaf 8h tot 12h00;
 • 14 km: vertrekken vanaf 9h tot 14h30;
 • 7 km: vertrekken vanaf 9h tot 17h.

De start en finish van alle afstanden zijn op Domein De Vesten in Laakdal (Kanaalweg 6). Na aankomst kan elke deelnemer nog tot 21.00 uur genieten van een hapje en een drankje in het Wandelcafé.


Inschrijven

Je kan online inschrijven en betalen tot en met zaterdag 25 april 2020

Er is de mogelijkheid om je nog ter plaatse in te schrijven aan dezelfde prijs als online.

Je inschrijvingsgeld kan bij niet-deelname, ongeacht de reden, niet terugbetaald worden.

 • 44 km: 12,5 eurp
 • 24 km: 9 euro
 • 14 km: 6 euro 
 • 7 km: 5 euro

Bereikbaarheid & Parking

Adres: Domein De Vesten, Kanaalweg 6, Laakdal
Parking: parking Katoen Natie, Hezemeer 17, Laakdal

Je komt uit Antwerpen? Neem op de E313 afrit 24 Geel-Oost. Sla rechtsaf op de N174 en rij onder de brug van de autostrade door. Bij het tweede verkeerslicht sla je rechtsaf. Na 500m vind je de parking aan je linkerkant.

Je komt uit Hasselt? Neem op de E313 afrit 24 Geel-Oost. Sla rechtsaf op de N174 en sla rechtsaf aan de eerste verkeerslichten. Na 500m vind je de parking aan je linkerkant.

Je komt uit richting Geel? Neem op de ring van Geel de afslag op de N126 richting Winkelomheide. Rij verder over de N174 door het centrum van Winkelomheide en blijf deze volgen tot over de brug over het Albertkanaal. Bij de eerstvolgende verkeerslichten, meteen over de brug, sla je linksaf op Hezemeer. Na 500m vind je de parking aan je linkerkant. 


Controle & bevoorrading

44 km (of 47 km)

Aan de start krijg je een polsbandje dat je  bij de vier controleposten laat aftekenen om je bevoorrading te krijgen (een drankje en een snack per persoon per controlepost).

24 km

Er is een bevoorrading voorzien halverwege de wandeltocht van 24 km.

Aan de start krijg je een polsbandje dat je aan de controlepost laat aftekenen om je bevoorrading te ontvangen (een drankje en een snack per persoon).

7 km & 14 km

Er is geen bevoorrading voorzien voor deze afstanden. Bij aankomst kan je terecht in ons Wandelcafé.

Starten

Starten en het afhalen van je polsbandje kan in Domein De Vesten tussen 6 en 9 uur (44 km), 8 en 12 uur (24 km), 9 en 14.30 uur (14 km) of 9 en 17 uur (7 km), met de tickets die je per mail ontvangt na je inschrijving.

Als je niet online bent ingeschreven, kan je starten nadat je je deelname cash hebt betaald aan de inschrijvingsbalie.

Parcours

Alle parcours zijn volledig bewegwijzerd en voorzien van waarschuwingsborden bij gevaarlijke punten.

Alle trajecten omvatten grotendeels onverharde paden. Waterdichte schoenen dragen is dus een must. 


Veiligheid

Alle wandelroutes van de vier wandelafstanden lopen over de openbare weg. Walk 4 Charity vindt dus niet plaats op een afgesloten parcours. De organisatie stelt alles in het werk om het parcours te leiden langs mooie én veilige passages. De deelnemers dienen de verkeersregels op de openbare weg te allen tijde op te volgen. Wel voorzien we naast de bewegwijzering ook waarschuwingsborden bij gevaarlijke punten.

Noodnummer

Elke deelnemer krijgt bij aanmelding het noodnummer van de organisatie voor dringende gevallen. In geval van dringende medische nood raden wij aan om in de eerste plaats de hulpdiensten te verwittigen.

EHBO-posten

De organisatie voorziet twee EHBO-posten tijdens het wandelevent.

 • Post 1: aan start/finish (44, 24, 14 & 7 km)
 • Post 2: aan rustpost 2 (Averbode) voor de 44 km

Honden

Honden aan de leiband zijn toegelaten op alle voorziene wandelingen. Voorzie voldoende poepzakjes en ruim steeds alles netjes op.


Wandeltips lange afstanden

 • In april kan het 's morgens nog koud zijn, voorzie daarom zowel kledij die je warm houdt als kledij waar je tijdens de lange wandeling op een warme lentedag comfortabel mee kan stappen.
 • Hou rekening met verschillende weersomstandigheden: voorzie zowel regenkledij als zonnebrandolie.
 • Om makkelijk te stappen, heb je voldoende brandstoffen nodig. Eet voldoende voordat je begint. Je verbrandt immers veel energie. Hou ook je vochtgehalte op peil door voldoende water te drinken. Op het moment dat je dorst hebt, ben je al aan het uitdrogen.
 • Voorzie zelf eten en drinken zodat je ook tussen de rustposten kan aansterken. Wees goed voorbereid, 44 km wandelen is niet niks.
 • Een degelijke voorbereiding is de sleutel tot succes, een voorafgaande training is dan ook een must!
 • Iedereen kan de ene voet voor de andere zetten. Maar een hele dag wandelen, daar zijn techniek, geduld en doorzettingsvermogen voor nodig.
 • Lange afstanden stappen gaat gemakkelijker met een goede techniek. Stap in het begin niet te snel, hou je eigen tempo aan. Je hoeft andere mensen niet bij te houden.
 • Verdeel de lange afstand in kleinere etappes. Hierdoor haal je je tussendoelen en is de eindstreep niet zo ver weg. Maak optimaal gebruik van de rustzones die voorzien zijn op het parcours.
 • Luister altijd naar je lichaam.