Kort maar krachtig: het parcours van 5km

Genieten van de groene rand van Eindhout op makkelijk begaanbare paden.

Wandelen door veld en bos met het parcours van 11 of 22km

Twee prachtige wandelingen die de verborgen pareltjes rond de Kleine Laak aandoen.

Voor de gevorderde wandelaars hebben we het parcours van 44km

Gerhagen, Averbode, Hertberg, wie voor de 44km kiest ziet weiland, naaldbos en heide passeren.

Het parcours van Walk 4 Charity

Voor de zesde editie van Walk 4 Charity mag je weer kiezen uit vier verschillende afstanden (5, 11, 22 & 44km) met voor iedereen een uitdaging op maat en volledig bewegwijzerde parcours. De omgeving blijft in de prachtig groene grensstreek tussen Antwerpen en Limburg.

We starten zoals steeds in Laakdal met als startplaats Domein De Vesten. Van daaruit openen we de poort naar het rijke hinterland van de zuiderkempen. Kleine Laak, Gerhagen, Averbode, Hertberg, wie voor de 44km kiest ziet moeras, weiland, naaldbos en heide passeren.

Wie 44km nét iets te veel van het goede vindt, kan kiezen voor de 22km. Je mag de kuiten alvast insmeren voor een heerlijke tocht doorheen de prachtige Netevallei, met een schitterend stukje over de Netedijk en door het watergebied Trichelhoek. Het is een mooie afwisseling van landbouwwegen, veldweggetjes en bospaadjes.

De recreatieve wandelaar zal ongetwijfeld zijn of haar gading vinden in het parcours van de 11km. Een wandeling die je door het rijke stukje groen van de Kleine Laak stuurt. Je wandelt van dennenbos naar dichtbegroeid loofwoud en terug, allemaal binnen een haalbare wandelafstand.

Maar ook de wandelaars van de 5km leggen we in de watten. Zij kunnen, zonder hun voeten nat te maken, genieten van de groene rand van Eindhout.

Hoe al deze routes precies lopen, ontdek je op onderstaande map. Klik op het icoontje linksboven op de map om meer informatie te zien.

Gedreven wandelaars kunnen op deze pagina ook de GPS-bestanden voor elke route downloaden.