Wandel voor de Green Village in Nepal

Zoals je weet stappen we met Walk 4 Charity elk jaar voor het goede doel Cunina. Deze ontwikkelingsorganisatie uit Geel is actief in 6 landen, waar ze het onderwijs stimuleert door individuele peterschappen en het bouwen van schoolinfrastructuur.

Tijdens de eerste editie ging de opbrengst naar de heropbouw van Nepal, na de dubbele aardbeving in 2015. De tweede editie stond dan weer in het teken van de bouw van een slaapzaal voor 250 jongens in Oeganda.

Dit jaar zetten we onze schouders terug onder een project in Nepal, namelijk de bouw van de Green Village in Sekha, een bergdorpje op de flanken van de Makalu. Dit ecovriendelijke project zal als stage- en werkplaats een plaats krijgen in de nieuwe horeca-opleiding van het Cunina skill center in Khandbari, zo'n 40 minuutjes rijden van Sekha.

Steeds meer bergbeklimmers willen de Makalu, de 5de hoogste berg ter wereld, via Sekha bereiken. Maar de omgeving is niet uitgerust op bergtoerisme en de bewoners hebben er geen ervaring mee. Cunina grijpt de kans om onderwijs en economie te bundelen.

Om deze vaardigheden in de praktijk om te zetten, bouwt Cunina 8 huisjes voor toeristenverblijven waar de studenten van de horeca-opleiding hun stage kunnen lopen en ook gaan werken. Het project moet zelfvoorzienend worden zodat Cunina de opbrengsten van deze toeristenverblijven opnieuw kan investeren in een betere onderwijskwaliteit van de Cunina Boarding School in Sekha.

Met o.a. de opbrengst van Walk 4 Charity hoopt Cunina de bouw van de 8 toeristenverblijven en de inrichting ervan te realiseren.

De visie van Cunina

Cunina is er rotsvast van overtuigd dat onderwijs de sleutel naar een betere toekomst is. Wie onderwijs kan volgen, kan een beroep leren. Dat betekent evenveel als een weg uit de vicieuze cirkel van armoede. Voor Cunina is niet alleen de toegang tot onderwijs belangrijk, maar ook de kwaliteit ervan. Onderwijs is noodzakelijk voor individuele en maatschappelijke ontplooiing en leidt tot duurzame ontwikkeling.

We ijveren in onze 6 partnerlanden (Brazilië, de Filipijnen, Haïti , Nepal, Oeganda en Zuid-Afrika) voor een betere toegang en kwaliteit van basis en secundair onderwijs, onafhankelijk van politieke, religieuze of maatschappelijke overtuiging.